total body adjustment

Total Body Adjustment

"a powerful set of diagnostic and therapeutic approaches "

Osteopathy
 
 

Behandeling enkel na afspraak. Tel : 050 - 84 22 12

Bij annulatie van een afspraak gelieve minstens 24 uur vooraf te verwittigen. Indien niet, kan een consultatie aangerekend worden.

Volwassenen : 40 euro

Baby's en kinderen tot 6 jaar : 35 euro

Voor de behandeling start, wordt een uitvoerige anamnese afgenomen en een grondig onderzoek uitgevoerd. Het kan nuttig zijn labo-uitslagen en radiografieën mee te brengen.

Bij kleine kindjes kan het nuttig zijn hun lievelingsknuffel mee te brengen.

Onderzoek en behandeling bij baby's en kinderen klik hier

De behandeling zelf verloopt op een rustige, serene manier. De patiënt is ontkleed tot in zijn ondergoed. Manipulaties ('het kraken') worden weerhouden indien er contra-indicaties zijn of indien de patiënt te angstig is. Een alternatief, onder de vorm van meer indirecte technieken (EFT, Neuro-structurele Integratietechnieken,Cranio-sacrale benadering, Jones-technieken), kan vervolgens toegepast worden. Het is misschien goed te benadrukken dat in een normale behandeling van 45 minuten het manipuleren, indien nodig, slechts een miniem onderdeel vormt. Opmerking : een volledige EFT- sessie duurt 90 minuten en kost 65 euro, hierbij is het niet nodig zich te ontkleden.

Aantal behandelingen : bij acute gevallen ligt het aantal gemiddeld tussen 2 en 5 behandelingen. Bij chronische problemen wordt de patiënt vaak over een langere periode opgevolgd (bijv. maandelijks).

Nazorg na behandeling : het is niet ongewoon dat de patiënt wat ongemakken (pijn/stramheid) voelt de eerste dagen na een behandeling. Deze reacties zijn meestal tijdelijk en kunnen duiden op het loslaten van afvalstoffen en het aanpassen aan een nieuw lichaamsschema (reorganiseren van bepaalde lichaamspatronen). Om dit proces niet te hinderen is het wenselijk de eerste twee à drie dagen na een behandeling fysieke overbelasting en stress te vermijden. Lichte fysieke activiteit zoals wandelen (een half uur), niet te lang dezelfde houding aannemen en het voldoende drinken van water (6 à 8 glazen min. per dag) zijn zeer wenselijk.

Check-up : aangeraden wordt 6 maandelijks op controle te komen. Zelfs indien er geen directe klachten zijn, kunnen 'stille blokkades' of compensaties het lichaam heel wat energie ontnemen. Op die manier vormen ze vaak de basis voor toekomstige problemen.

 

 

 

 

mmmkkkkkkk

Total Body Adjustment

a powerful set of diagnostic and therapeutic approaches

Hans Brendonck - Legeweg 186 - 8020 Oostkamp

Tel : 050 - 84 22 12

hans.brendonck@telenet.be

Total Body Adjustment -Osteopathy -Applied Kinesiology - Emotional Freedom Techniques

About - Consultation - Articles - Home