total body adjustment

Total Body Adjustment

"a powerful set of diagnostic and therapeutic approaches "

Osteopathy
 
 

Applied Kinesiology

 

Applied kinesiology (toegepaste kinesiologie) of kortweg AK is een buitengewoon medisch diagnostisch en therapeutisch systeem.

Op een zorgvuldige en intelligente manier wordt een evaluatie gemaakt van structurele, mentale/emotionele en biochemische factoren. Gebruik makend van spiertesten ‘ ont-dekt’ men waarom het lichaam in dysfunctie is. Het stelt de geoefende therapeut in staat exact te bepalen wat behandeld moet worden, alsook of de gekozen behandeling effectief is. Vaak biedt het een hulp om bij moeilijke en/of langdurige gezondheidsproblemen te onthullen wat verborgen bleef bij andere diagnosemethodes.

De kern van AK is het secuur uitvoeren van spiertesten. Via deze testen wordt geobserveerd hoe het zenuwstelsel werkt. Dit concept, ook wel functionele neurologie genoemd, laat ons toe heel wat biomechanische, biochemische of emotionele blokkades op te zoeken en te elimineren.

triade of health

 

Het onevenwicht in deze gezondheidsdriehoek herstellen is de doelstelling van AK. Mechanische, chemische en mentale factoren moet in balans zijn wil er sprake zijn van gezondheid. Bij ziekte is minstens één factor van de triade betrokken, vaak twee of alle drie. Analyse en correctie van de betrokken factoren zijn aldus noodzakelijk.

Binnen het concept Total Body Adjustment kan AK gebruikt worden of de patiënt nu hulp zoekt voor hoofdpijn, een hernia, advies wil inwinnen over steunzolen, het uitzoeken van voedingssupplementen,bachbloesems of homeopathische geneesmiddelen,of zelfs gedurende een EFT sessie. Bovendien is het mogelijk het lichaam grondig te screenen op toxines, voedselintoleranties, zware metalen intoxicatie, schimmel of parasitaire infecties. Vaak ontsnappen dergelijke pathogenen aan een conventioneel labo-onderzoek.

Sinds de ontdekking in 1964 door de Amerikaanse chiropractor George Goodheart zijn de spiertesten een enorme hulp geweest. Is het nu een probleem in het zenuwstelsel, in de lymfatische drainage, in de bloedvoorziening naar spier of orgaan, vitamine/mineralen tekort of teveel, een cranio-sacraal probleem, een dysfunctie van het kaakgewricht, een verstoring in de meridianen of nog talloze andere problemen, d.m.v. AK kan op een niet ingrijpende manier een snelle diagnose worden gemaakt.

Het lichaam ‘weet’ waarom je ziek bent of waarom je pijn hebt. De spiertesten worden gebruikt om deze informatie te lezen. AK bepaalt waar de patiënt nood aan heeft, zodoende kan een effectieve en geïndividualiseerde therapie opgesteld worden.

 

mmmkkkkkkk

Total Body Adjustment

a powerful set of diagnostic and therapeutic approaches

Hans Brendonck - Legeweg 186 - 8020 Oostkamp

Tel : 050 - 84 22 12

hans.brendonck@telenet.be

Total Body Adjustment -Osteopathy -Applied Kinesiology - Emotional Freedom Techniques

About - Consultation - Articles - Home